Ολυμπιακές Αξίες - Εφαρμογή στη Σύγχρονη Ζωή

2020-12-11 12:20

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020, οι διακεκριμένες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Μαγνησαλή (5η Ολυμπιονίκης του 2004) και Χριστίνα Καλτσά (6η θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα) ήταν προσκεκλημένες σε ζωντανή διαδικτυακή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1 και Β6 έχοντας ως θέμα «Ολυμπιακές Αξίες - Εφαρμογή στη Σύγχρονη Ζωή». Η διαδικτυακή αυτή δράση έγινε σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία η οποία παρείχε στο σχολείο τη δυνατότητα και τη χαρά να φιλοξενηθούν οι δύο αθλήτριες.

Οι αθλήτριες παραχώρησαν συνέντευξη απαντώντας σε ερωτήσεις τις οποίες τα παιδιά είχαν προετοιμάσει αναφορικά με την αθλητική προσπάθεια και τις αξίες που πρεσβεύει ο Ολυμπισμός στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και των προγραμμάτων Erasmus+ “Stay Healthy - Enjoy Life” και “VOLEERA”.  Οι μαθητές έδειξαν ζοφερό ενδιαφέρον κάνοντας ερωτήσεις πέρα των προγραμματισμένων.

Η παρουσία των δύο αθλητριών ήταν ευχάριστη ευνοώντας την ανάπτυξη διαλόγου. Έκαναν ουσιαστικές αναφορές στις προσπάθειες, στις προσωπικές θυσίες, στη υποστήριξη που έλαβαν, στους στόχους, στις προσδοκίες και στα συναισθήματα που βίωσαν στην αθλητική τους καριέρα.

Η κυρία Μαγνησαλή, με την ιδιότητα της αθλητικής ψυχολόγου, εστίασε στη σπουδαία συμβολή της φυσικής δραστηριότητας στην ψυχοσωματική υγεία κάνοντας αναφορά στη ζωτικότητα που προσφέρει. Η κυρία Καλτσά τόνισε την αξία της εφαρμογής των Ολυμπιακών αξιών στην καθημερινή ζωή όπως ο σεβασμός η φιλία και το δίκαιο παιχνίδι και μίλησε για τον θετικό τους αντίκτυπο. Δείτε στο απόσπασμα, που ακολουθεί,  τους σχολιασμούς που έκαναν.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής δράσης με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν απόλυτα επιτυχημένος.