Αθλητική δράση με τη Volley League

2015-12-23 15:02

Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου δράση με τη Volley League για την αξιοποίηση των παλιών φιλέ των ΤΑΑ,  που αντικαταστάθηκαν, επειδή το όνομα άλλαξε σε VolleyLeague «Πάμε Στοίχημα».

Αθλητές της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας πετοσφαίρισης του Παναθηναϊκού παρευρέθησαν και παραχώρησαν συνέντευξη σε μαθητές του σχολείου χαρίζοντας μπάλες. Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης:

 

Ποια ηλικία είναι καλή ώστε ένα παιδί να ξεκινήσει το βόλεϊ;

Μια καλή ηλικία για να ξεκινήσει κάποιος βόλεϊ είναι οκτώ με δέκα ετών, ώστε να μάθει τη βασική τεχνική, που είναι το πιο σημαντικό σε κάθε άθλημα.

 

Ποιες επιπτώσεις έχει ο αθλητισμός στην καθημερινή σας ζωή;

Γενικότερα, ο αθλητισμός είτε ασχολείσαι επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, έχει τρομερή επίδραση στη ζωή σου, στην υγεία σου και στην προσωπικότητά σου. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις τον αθλητισμό και όσο περισσότερο ασχολείσαι με τον αθλητισμό, τόσο πιο νωρίς θα αφομοιώσεις τα στοιχεία που μπορεί να σου προσφέρει, τα οποία είναι η ομαδικότητα και ο σεβασμός στο συμπαίκτη σου και στον αντίπαλο. Αν ασχοληθείς επαγγελματικά, βλέπεις και άλλα υλικά αγαθά τα οποία δεν είναι το ζητούμενο όταν ξεκινάς ένα άθλημα. Στην αρχή, όταν είσαι μικρός το κάνεις για να διασκεδάσεις. Γι’ αυτό το καλύτερο είναι να ξεκινήσεις να ασχοληθείς με πολλά αθλήματα, επειδή διαφορετικό άθλημα ταιριάζει στη ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου.

 

Υπήρξαν στιγμές στην καριέρα σας που νιώσατε ότι θέλετε να τα παρατήσετε λόγω ενός τραυματισμού ή μιας κακής μέρας και τι σας ώθησε να μην το κάνετε;

Όσο μεγαλώνεις, αποκτάς το ψυχικό σθένος να προχωράς μπροστά. Όταν είσαι μικρός, τα πράγματα είναι λίγο πιο ρευστά. Όταν, όμως, κάνεις κάτι που αγαπάς δεν σου περνά ποτέ από το μυαλό να τα παρατήσεις, απλά βάζεις τα δυνατά σου να γίνεις ολοένα καλύτερος. Από την άλλη όταν έχεις έναν τραυματισμό, προσπαθείς να τον ξεπεράσεις και να βγεις πιο δυνατός. Αυτό συμβαίνει σ’ όλα τα πράγματα στη ζωή. Δυσκολίες θα βρεθούν στα μαθήματα ή στους φίλους και το θέμα είναι πως να βρίσκεις λύσεις να τις ξεπερνάς.

 

Όταν αγωνίζεστε μπροστά σε κόσμο είναι λογικό να έχετε άγχος με συνέπεια να μπλοκάρετε. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό;

Ξεπερνάς το άγχος με την εμπειρία. Όσο περνάει ο χρόνος και αντιμετωπίζεις τις ίδιες καταστάσεις, δηλαδή γεμάτα γήπεδα ή παιχνίδια με πίεση τόσο περισσότερο μαθαίνεις να τις  αντιμετωπίζεις όπως συμβαίνει και με τα προβλήματα στη ζωή. Όσο περνούν τα χρόνια αποκτάς εμπειρία και γίνεσαι πιο σοφός.

 

Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα;

Νομίζω πως είναι πάρα πολύ βασικό όσο πιο καλό είναι το κλίμα τόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα, γενικά η σχέση μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω πως όταν οι σχέσεις των αθλητών είναι καλές υπάρχει το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και μέσω των προπονήσεων σίγουρα δενόμαστε. Παρόλο που υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας σε αλλά, μας ενώνει ένας κοινός στόχος.

 

Ποιες συμβουλές θα δίνατε στα παιδιά που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες αθλητές;

Μία μόνο συμβουλή, να αγαπούν αυτό που θέλουν και να προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή για να καταφέρεις κάτι πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, να κουραστείς, να επιμείνεις, ώστε να μπορέσεις να φτάσεις εκεί που θες εσύ.